Ракета за самонасочване, флуиден симулатор и VPN мрежа са наградените проекти на ТУЕС Фест 2022 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Събитието ТУЕС Фест е популярно като ден на отворените врати на Технологичното училище „Електронни системи“ и позволява на всеки заинтересуван да надникне в работата на учениците, които създават световни иновации в класните стаи. 
Тази година 153 ученици се бориха за призовите места в три категории – софтуер, компютърни мрежи и роботика на ТУЕС Фест 2022. Първо място в категорията софтуер взе Виолета Кабаджова с флуиден симулатор. Програмата може да се ползва при проследяване на нефтени разливи или при изследване на въздушните течения в затворени помещения с цел енергоефективност. По време на състезанието TUES Fest 2022 стана ясно, че Виолета Кабаджова ще е единственият български участник на престижния хакатон на Обединените Арабски Емирства през 2023 година. 
В категорията Роботика първо място спечелиха Станислав Иванов и Андрей Ежков с проекта им за ракета с прецизно насочване срещу движещи се цели. Технологията, която създават се конкурира с марсоход и 3D принтер, това е причина наградата да е изненада за тях. Според учениците ракетата е в готовност да бъде използвана. 
Калоян Пашов е победителят в категория компютърни мрежи на TUES Fest 2022. Той създава VPN мрежа достатъчно сложна да обслужва големи компании. В момента Калоян търси организация, на която безвъзмездно да предостави VPN технологията за тестване. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад